Activiteiten

Onze activiteiten voor ouderen zijn er op gericht om onze cliënten een onvergetelijke dag te laten beleven. Persoonlijke aandacht vinden wij erg belangrijk. Niet iedereen heeft dezelfde interesses of behoeftes. Door te luisteren naar het individu, kunnen we activiteiten bieden die u prettig vindt.

Binnen activiteiten

We beschikken over een grote recreatieruimte. Daar eten we tussen de middag gezamenlijk. Deze ruimte is ook uitermate geschikt voor gezellige groepsactiviteiten die de sociale contacten stimuleren.

Binnen activiteiten voor ouderen

We doen bijvoorbeeld gezamenlijk spelletjes. Ook aan knutselen en handwerken wordt tijd besteed.  De ervaring leert ons dat veel ouderen dit leuke activiteiten vinden.

Als de dag vermoeiend dreigt te worden, bieden onze relaxstoelen een rustmoment.

 

Buiten activiteiten

Buiten activiteiten voor ouderenAls het weer het toe laat, kunnen we op de zorgboerderij naar buiten. Daar hebben we een moestuin waar gewassen worden geteeld. De deelnemers helpen graag met het inzaaien, onderhouden en oogsten van de gewassen die we telen.

Natuurlijk wordt onze eigen oogst ook gebruikt voor de gerechten die we bereiden in de eigen keuken van de zorgboerderij.

Op onze boerderij houden we ook diverse dieren zoals kippen, konijnen, geiten en pony’s. Onze gasten beleven veel plezier aan deze dieren. Uit onderzoek is gebleken dat het aaien en verzorgen van dieren kan bijdragen aan het verbeteren van welzijn van de deelnemers op de Zorgboerderij.

Ons ‘werkgebied’

Door de centrale ligging van Zorgboerderij Oda Hoeve in Noord-/Midden Limburg hebben we niet alleen bezoekers uit de gemeente Peel en Maas. Ook ouderen uit de gemeenten Venlo en Leudal weten de weg te vinden naar onze zorgboerderij.